NOVER wielerspektakel

Met Naaldwijk als grootste kern van het Westland, is het NOVER wielerspekatkel dan ook een belangrijk evenement. Niet alleen is het onderdeel van de feestweek maar ook biedt het een uitdagend parcours rondom de Anjerlaan.

Het programma

Tijdens het Wielerspektakel op dinsdag 20 augustus 2024 zullen er verschillende onderdelen worden gehouden. In de tabel hieronder vind je de starttijden van de verschillende onderdelen.

Onderdeel

Start tijd

Aantal KM

Nieuwelingen

12.15 uur

40 km

Junioren, Amateurs A, Sportklasse

13.30 uur

65 km

Rabo Dikke Banden Race (meer info)

15.15 uur

 

Regio renners A & B

16.30 uur

35 km

Ploegentijdrit

17.30 uur

 

Vrouwen profs-rensters

19.15 uur

 

Aansluitend feest: artiest ??

21.30 uur  

 

Het parcours

 

 

                                

Het parcours van het wielerspektakel is al jaren het zelfde. Uitdagend met straatklinkers en vluchtheuvels, maar goed te doen! De start is gelegen in de Anjerlaan ter hoogte van de Ontmoetingskerk. Het vertrek is richting oosten , waar we na 185 meter de eerste van de 4 bochten naar links krijgen krijgen. We draaien de Kruisweg in die naar de brug over gaat in de Koningsstraat. Na 510 meter komt de tweede bocht en draaien we weer linksaf de Prins Hendrikstraat in. Na 645 meter is bocht 3 aan de beurt en draaien we linksaf het Zuideinde op. Op 885 meter vanaf de start bevindt zich de laatste bocht en draaien we de finishstraat in. Het is nu nog precies 234 meter naar de finish en is het ronde van 1120 meter klaar. 

                       

Voor de omwonende van het parcours wordt daags voor de ronde een aankondiging in de brievenbus gedaan. Hierop wordt verzocht om geen voertuigen op de dag van de ronde op of langs het parcours te parkeren. Dit geldt vanaf 10 uur in morgen tot 10 uur in de avond. Alle voertuigen die gevaar vormen voor de deelnemers moeten weg zijn en zullen met behulp van de politie verwijdert worden als er geen contact te krijgen is met de eigenaar. Ook voor de omwonende die binnen het parcours normaal hun auto parkeren is het niet mogelijk om het parcours te verlaten in het genoemde tijdvak. Dus parkeer uw auto buiten het parcours zodat u niet in de problemen komt.